Uudet Opetussuunnitelman perusteet 2017 määrittävät musiikkiopistoille neljä osa-aluetta:
1) Esittäminen ja ilmaiseminen
2) Oppimaan oppiminen ja harjoittelu
3) Kuunteleminen ja musiikin hahmottaminen
4) Säveltäminen ja improvisointi

Helsingin Pianostudio tarjoaa täydennyskoulutusta musiikkiopistojen opettajille. Osa-alueita voidaan yhdistää tarpeen mukaan. Koulutukseen voi osallistua myös eri soittimien edustajat, musiikin perusteiden opettajat, muskariopettajat jne. Koulutuksessa opettajat pääsevät pohtimaan ja työstämään ajankohtaisia kysymyksiä sekä – mikä tärkeintä – musisoimaan kollegoiden kanssa. Koulutus on kannustavaa, jokaisen omista vahvuuksista lähtevää asioihin tutustumista ja puolivakavaa leikkimistä.

Esimerkkejä koulutuspäivästä (4×45 min tai sopimuksen mukaan)

1. Improvisointi eri soittimilla musiikkiopistoissa

Sisältö: Vuorovaikutusharjoituksia; yksinkertaisia harjoituksia improvisoinnin aloittamiseen ja soveltamiseen yhteismusisointiin. Musisointia työparin kanssa. Yhteistä keskustelua ja pedagogiikan sanoittamista. Työvälineitä arkeen improvisoinnin sisällyttämiseksi kaikessa musiikin opetuksessa.

2.  Ryhmä- ja pariopetuksen pedagogiset työkalut piano-opettajille

Sisältö: Harjoitteita ja ideoita asioiden opettamiseen ryhmässä. Keskustelua siitä miten ryhmäopetus eroaa yksilöopetuksesta. Musisointia pienryhmissä, ohjelmistoa.

3. Uusia ideoita vapaan säestyksen osaamiseen ja opettamiseen

Vapaan säestämisen alkeet ovat jo opetuskäytössä, mutta mitä sen jälkeen? Miten pianolla voi soittaa päivän pop-hittejä? Miten melodia ja säestys yhdistetään kätevästi? Koulutusta voidaan järjestää pienryhmissä tai workshop-tyyppisesti tiloista riippuen. Osallistujia voi olla 4-20.

 

Pyydä tarjous info (at) helsinginpianostudio.net.