Opi säestämään pianolla!

Opi säestämään pianolla!

Haluaisitko oppia säestämään helppoja lauluja? Pianolla joululaulujen säestäminen on hyvä paikka aloittaa. Helpoimmat joululaulut voi säestää muutamalla soinnulla, melodiat eivät kansanomaisissa lauluissa ole vaikeita ja kompit ovat varsin yksinkertaisia aluksi. Soinnuilla ja vuorokäsisäestyksellä saa monia hyviä säestyksiä aikaan tuttuihin lauluihin.

Helpoimmat laulut on koottu mm. Joulun hitit ja klassikot -kirjaan, jossa esitellään havainnollisesti ja helposti ensimmäisten laulujen säestäminen vain muutamalla soinnulla.

Walking in the air

Joulun klassikot ja hitit on oiva säestyskirja

Tunnetuimmat lyhyet joululaulut voi myös soittaa helposti pianolla, kunhan sointusävelet valitaan kätevästi melodian alle. Tässä kirjassa on esitelty 15 helppoa joululaulusovitusta. Kirjan lopussa on esitelty erilaisia muita säestystapoja ja komppeja erityylisiin joululauluihin. Tärkeintä on tuntea soinnut ensin ja sitten hakea tyyliin sopiva säestyskuvio. Se saa mielellään toistua samantyyppisenä läpi laulun tai ainakin sen osan. Kun melodian jättää laulajille, tulee säestyksistäkin paljon helpompia ja tarvittaessa svengaavampiakin.

Joululaulujen paras puoli, on kun ne kerran opettelee, samaa ohjelmistoa voi soittaa joka vuosi uudelleen – ja tietysti opetella aina pari uuttakin kappaletta ohjelmistoon. Tule Helsingin Pianostudion Joululauluworkshoppeihin soittamaan joululauluja!